Info

Därför renoveras badrummet vid ett stambyte i Stockholm

Alla som har bott i en fastighet där det har utförts ett stambyte i Stockholm vet att det finns en stor fördel med denna åtgärd. Vi syftar då inte främst på det faktum att rörsystemet renoveras, vilket såklart också är positivt och dessutom helt nödvändigt. Nej, vi tänker framför allt på det faktum att badrummet i lägenheten också renoveras i samma veva som stammarna byts ut. Detta är såklart en välkommen uppgradering när det har gått några år sedan badrummet senast renoverades.

Relevanta frågor att ställa sig om stambyten och våtutrymmen

Som du säkert redan har förstått finns det en nära koppling mellan stambyten och våtutrymmen – de går på många sätt hand i hand. Men det finns ändå vissa frågor på detta ämne som tarvar sina svar:

  • Går det inte att byta stammarna utan att också renovera badrummet?
  • Varför är det så vanligt att badrumsrenoveringar görs i samma veva som stammarna byts ut?
  • Hur kommer det sig att hela badrummet behöver rivas för att stambytet ska kunna göras?

Läs vidare så får du svaret på dessa delikata frågor!

Omöjligt att utföra ett stambyte i Stockholm utan att renovera badrummet

Om en relining (rörinfodring) görs för att renovera rören kan badrummet lämnas intakt. Däremot är det faktiskt helt omöjligt att utföra ett stambyte i Stockholm utan att också renovera badrummet. Detta beror helt enkelt på att delar av tätskiktet behöver rivas bort i de våtrummen som berörs av åtgärden. När detta är gjort är tätskiktet brutet och därför behöver man sedan byta ut det helt och hållet för att säkerställa att ingen fukt tränger igenom och orsakar fuktskador.

Tätskiktet är ett material som sitter under kakel, klinkers och tapeter. Materialet täcker våtutrymmet helt och hållet för att hålla fukten borta. Detta innebär att allt i det berörda badrummet (såväl golv som väggar och armatur) måste rivas bort i samband med att tätskiktet avlägsnas. När tätskiktet sedan har återställts behöver även allt annat i badrummet återställas. Därför går det alltså inte att utföra ett stambyte i Stockholm utan att samtidigt passa på att renovera badrummet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *