Info

Lediga jobb för läkare i Norge

Efterfrågan på läkare i Norge är stor och det finns gott om lediga jobb för läkare i Norge. Många norska sjukhus och vårdcentraler annonserar efter läkare med olika specialiteter och olika erfarenhetsnivåer.

Specialistläkare

Det råder särskilt stor brist på specialistläkare inom flera medicinska områden. Sjukhus och regioner annonserar kontinuerligt efter specialistläkare såsom allmänläkare, kirurger, psykiatriker och onkologer. Även specialistläkare inom mindre vanliga specialiteter efterfrågas.

AT-läkare

Även nyexaminerade läkare som söker allmäntjänstgöring (AT) har goda möjligheter att hitta lediga AT-platser i Norge. Många norska sjukhus erbjuder AT-tjänster och det finns även möjlighet att kombinera AT med forskning.

Lön och anställningsvillkor

Lönen för läkaryrket i Norge är internationellt sett mycket konkurrenskraftig. Specialistläkare har en månadslön på 70 000 – 120 000 norska kronor. Som AT-läkare ligger ingångslönen på omkring 45 000 norska kronor per månad.

Ansökningsprocessen

  • Sök lediga läkarjobb på norska sjukhus webbsidor eller på sajter.
  • Komplettera med ett utförligt CV och personligt brev
  • Gå igenom intervjuer och referenstagning
  • Få erbjudande om anställning om allt går väl

Leva och arbeta i Norge

Norge erbjuder fina möjligheter att kombinera ett intressant jobb som läkare med en bra livskvalitet. Naturen med fjordar och fjäll är lättillgänglig och ger rika möjligheter till friluftsliv.

Som läkare i Norge får man också möjlighet att arbeta i en välordnad arbetsmiljö med engagerade kollegor. Det norska samhället värdesätter läkaryrket högt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *